Tavuklu Zarf Böreği
Tavuklu Zarf Böreği Malzemeler 3 yufka 1 su b. süt 2 çorba k. sıvıyağ 1 yumurta İç harcı için: 2 tavuk but 1 su b. koz tuz, pul biber, kimyon Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı çörek otu Tarif Yufkalar tezgaha yayılır. Yufkaları ıslatmak için, süt, sıvıyağ ve yumurta alınarak çırpılır. Birinci yufkanın üzeri fırça yardımıyla bu karışımla ıslatılır. Üzerine ikinci yufka alınır,aynı şekilde ıslatılır. Bu işlem 3 yufka için uygulanır. Bu arada iç harcı için önceden haşlanmış tavuk etleri doğranır. Üzerine cevizler ve baharatlar eklenerek karıştırılr. Yufkalar kare olacak şekilde kenarları katlanır. Yufkanın uç kısımlarına tavuklu karışımdan konur ve zarf gibi kapatlır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu dökülerek fırına verilir. Üeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
|