Elmali Poğaça
Elmali Poğaça Malzemeler 2 çorba kaşığı yoğurt1 paket margarin2 çorba kaşığı şeker1 paket kabartma tozualdığınca unİÇİ:3 elma rendesi4 çorba kaşığı şekertarçın Tarif Önce rendelenmiş elmaları tarçın ve şekerle beraber bir tencereye koyun.Elmalar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirin.Hamuru için tüm malzemeyi karıştırın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.Bu poğaçayı yaparken dikkat edilmesi gereken noktahamurda kullanılan margarinin oda sıcaklığında olması asla ocakta eritilmiş değil.Daha sonra iri koz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın ve içine elmalı harçtan koyup tomar haline getirin.Yağlanmış tepsiye dizin.Sıkışık olmasın çünkü çok kabarıyorlar.Soğuk fırına verip 180 dereceye getirin ve pembeleşene kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
|