Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi
Kıymalı Karnıyarık Böreği Tarifi Malzemeler 4 tane yufka250-300 gr. kıyma1 tane soğan1 tane domates1 tane sivri biber1 tatlı kaşığı salça5-6 dal maydanozPulbiber, karabiber, tuz Üzeri için 1′er tane domates ve sivri biber1 yumurta sarısı Harç malzemesi Yarım su bardağı sıvıyağ1 su bardağına yakın su Yapılışı İçini hazırlamak için; kıymayı tavaya alın. Rendelenmiş soğanları ve 2-3 kaşık sıvıyağ da ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. İnce doğranmış biber ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesleri ekleyip tuzunu ve baharatlarını ekleyerek ara sıra karıştırarak pişirip ocağı kapatın. Bu aşamadan sonra ince doğradığınız maydanozları da ekleyerek yine karıştırın. Su ve sıvıyağı bir kasade çırpın. Daha sonra yufkayı tezgaha serin. Su ve yağ karışımından yufakanın üzerine sürün. İkinci yufkayı da serip üzerinetekrar bir fırça yardımıyla yağ ve su karışından sürün. Yufkanın geniş tarafına hazırladığınız kıymalı harçdan bir miktar koyarak yufkanın iki ucunu içe kapatıp biraz genişce sarın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir bıçak yardımıyla iç malzeme görünecek şekilde kesin. Kesik yeri hafifce elinizle açarak içine birer dilim domates ve biber yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında pişirin.
|