Pırasalı Çıtır Börek
Pırasalı Çıtır Börek İç malzemesi:2 aş kaşığı zeytinyağı1,5 kg pırasa, ince doğranmış3 havuç, mümkünse jülyen bıçağıyla kesilmiş yoksa rendelenmiş200gr katı ak peynir, ezilmiş Ayrıca: 1 paket baklavalık hazır yufka200gr tereyağı, eritilmiş1 yumurtanın sarısı 1 aş kaşığı su Hazırlanması: Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Tuz (peynir tuzluysa eklemeyin), karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca peyniri ekleyip harmanlayın. 2 tane yufkayı alıp tezgaha yayın. Üzerine fırça ile eritilmiş yağdan damlatın. Tekrar üzerlerine 2 yufka daha koyup yağdan damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağdan damlatın. (toplam 6 kat olmalı)Kısa kenarına (uzuna koyunca ince oluyor) yaklaşık 2 dolu aş kaşığı harçtan koyup tomar şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. (börekler kabarmadıkları için tepside aralık bırakmanıza gerek yok) Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı, su karşımını sürün ve her birini 4 parmak genişliğinde kesin. (pişirmeden kati yoksa pişince kesmeye çalışınca çok dağılıyorlar) 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun alıntı
|