Ispanaklı Dolama Böreği Tarifi
Ispanaklı Dolama Böreği Tarifi Hamuru için:Üç buçuk su bardağı un2 tane yumurtaYarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvıyağ1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı su İçi için: Yarım kg haşlanmış ıspanakTuz, karabiber, pulbiber Üzeri için: 3 tane yumurta sarısıDerin bir kaba unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve tuz ek edin. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan harmanlayın. Daha sonra kabın kenarındaki un ve suyu ekleyip tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her parçadan dört tane beze koparın ve üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurları oklava yardımıyla ince olacak şekilde açın. İç harç için, iri kıyılmış ıspanağı tuz, karabiber ve pulbiberle karıştırın. Açtığınız yufkanın bir ucuna ıspanaklı harçtan koyun ve tomar şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasına tomar yufkayı gül şekli vererek yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Çırpılmış yumurtayı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 radde fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|