Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi
Mardin Yöresi Sembusek Böreği Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER 3 su bardağı tam buğday unu1 su bardağı ak un1 su bardağı su1 küçük çay bardağı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ1 aş kaşığı kuru maya2 çay kaşığı tuz İÇ HARCI İÇİN 300 gr. Kıyma1 orta boy soğan1 adet domates2 adet yeşil biberBir tutam maydanoz4 aş kaşığı sıvıyağKarabiber, çok az kimyon ve tuz ÜZERİ İÇİN 1 yumurta sarısı1 çay kaşığı yoğurt Hamur malzemelerini derin bir kabın içerisine alın.Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hamurun üzerini havlu bir bez ile örterek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.Bu arada iç malzemesini hazırlayın.Tavanın içerisine soğan, biber, domates ve maydanozu ince ince doğrayarak alın.Üzerine kıymayı ekleyin.Sıvı yağını, baharatını ve tuzunu da atarak kavurmaya başlayın.Mayalanan hamurdan koz büyüklüğünde 2 adet parça alın ve eliniz ile yuvarlayın.Mutfak tezgahında küçük servis tabağı kadar açın.Açılan hamurun içine iç malzemesinden koyarak hamurun yarısına dağıtın.Diğer yarısını ise üzerine kapatın.Kenarlarını bıçak veya rulet ile keserek kapatın.Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün.Isıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun…
|