Forumbulteni.Com     forum  

Geri Git   Forumbulteni.Com > > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.Ocak.2019, 00:32
Merve Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
 
Üyelik tarihi: 14.Ocak.2019
Mesajlar: 303
Standart Dutmaç (Mercimekli Hamur)

Dutmaç (Mercimekli Hamur) Malzemesi ve Yapılışı Yarım kg un,mercimek,tuz,süzme yoğurt,iki diş sarımsak. Yarım kg.una yeteri kadar su ve tuz ek edilerek hamur yapılır.Yapılan hamur üçe ayrılarak pazılar haline getirilir.Bu pazılar oklava yardımı ile açılır,açılan hamur yarım cm,büyüklüğünde kareler halinde kesilir.Bir tencerede bir buçuk litre su ile mercimek pişene kadar kaynatılır ve üzerine hamur ek edilir.İki taşım kaynatıldıktan sonra indirilip soğumaya bırakılır.Diğer taraftan 250 gr.Süzme yoğurt bulamaç şeklinde getirilir,iki diş sarımsak dövülerek yoğurda ek edilir.Üzerine yağ,salça,kıyma,kuru nane ile sos yapılarak servis yapılır. NOT: Benim memleketime öz hamur çeşidir. Şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dutmaç, hamur, mercimekli


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:06.


mersin escort alanya eskort