Dutmaç (Mercimekli Hamur)
Dutmaç (Mercimekli Hamur) Malzemesi ve Yapılışı Yarım kg un,mercimek,tuz,süzme yoğurt,iki diş sarımsak. Yarım kg.una yeteri kadar su ve tuz ek edilerek hamur yapılır.Yapılan hamur üçe ayrılarak pazılar haline getirilir.Bu pazılar oklava yardımı ile açılır,açılan hamur yarım cm,büyüklüğünde kareler halinde kesilir.Bir tencerede bir buçuk litre su ile mercimek pişene kadar kaynatılır ve üzerine hamur ek edilir.İki taşım kaynatıldıktan sonra indirilip soğumaya bırakılır.Diğer taraftan 250 gr.Süzme yoğurt bulamaç şeklinde getirilir,iki diş sarımsak dövülerek yoğurda ek edilir.Üzerine yağ,salça,kıyma,kuru nane ile sos yapılarak servis yapılır. NOT: Benim memleketime öz hamur çeşidir. Şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun
|