Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi
Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER 6 tane yufka300 gr. ıspanak1 su bardağı ak peynir3 tane yumurta – birinin sarısını ayıralımKarabiber, zeytinyağı ARASINA SÜRMEK İÇİN 1 çay bardağı zeytinyağı / eritilmiş tereyağı,1 su bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu AYRICA 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi Ispanağı bol su ile yıkayarak ince ince kıyın.Üzerine peynir, karabiber ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.Yufkalardan birini tezgaha serin.Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her yerine sürün.İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine serin.Üçgen şeklinde 6 veya 8 parçaya ayırın.Her bir üçgeni geniş tarafından başlayarak sarın ve ortaya kadar tomar yapın.Ortaya geldiğiniz de kenarlarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın.Üçgenin açıkta kalan ucun böreğin içine doğru kıvırın.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ardından iç harcın içine yumurtaları kırın ve karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine 1-2 aş kaşığı koyun.Ayrılan yumurta sarısını böreklerin kıyı kısımlarına sürün.Fırında kızarana dek pişirin.Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin ve 2-3 dakika sonra fırından çıkarın.Afiyet olsun…
|