Bardak Böreği Tarifi
Bardak Böreği Tarifi Hamur için: 1 su bardağı eritilmiş margarin 1 tane yumurta 2 çay bardağı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un İçi için: 4 tane haşlanmış patates 3 dal taze soğan 1 çay bardağı rendelenmiş ak peynir 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı fesleğen Toz kırmızıbiber , tuz Üzerine: 1 tane yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Haşhaş tohumu DERİN bir kaseye eritilmiş ve ılınmış margarini alın. İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ek edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. İçi için, patates i rendeleyin. İnce kıyılmış taze soğan , ak peynir , maydanoz, fesleğen , toz kırmızıbiber ve tuzu ek edip, karıştırın. Dinlenmiş hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bir tane bezeyi tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer bezeyi de açıp harcın üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 200 radde fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
|