Sulu Börek
Sulu Börek 2 tane yufka2 büyük haşlanmış rendelenmiş patates3 yumurta100 gr ak peynir2 aş kaşığı yoğurt6-7 dal yıkanıp kıyılmış maydanozTuz, karabiber, toz kırmızıbiberYufkaya sürülen sosu Sıvı yağ ile su (1 su bardağı)Böreklerin beklediği su Su ile süt karışımı (göz kararı böreklerin üzerini kapatacak kadar)Üzerine Yumurta sarısı, susamSulu Börek Tarifi'nin YapılışıDerin bir kaseye haşlanmış patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.İçine 3 yumurtayı, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ekleyip iyice karıştırınız. Bu karışıma 2 kaşık yoğurt ve ak peyniri ekleyerek tekrar karıştırıp homojen bir karışım hazırlayın. 1 su bardağı suya 2-3 kaşık sıvı yağ ekleyerek bir sos hazırlayınız. Masaya 1. Yufkayı seriniz sulu yağlı karışımın yarısını yufkalanızın her yerine sürünüz. İkinci yufkayı birincinin üstüne serip tekrar her yerine yağlı sulu karışım sürünüz. Yufyaları ilk önce şeklinde dörde daha sonra aynı şekilde böle böle 16 parçaya bölünüz. Üst kenarlarına patatesli içten kaşık kaşık koyup eşit dağıtınız. Börekleri sarınız. Derin bir tepsiye sarılan börekleri sıralayın üzerlerini örtecek kadar su süt karışımı bir su hazırlayıp (börekler suda yüzermiş gibi olacak) 15-20 dakika bekletin. Bu beklediği dakikalar içinde böreklerinizi aksi yüz ediniz. Fırın tepsinizi alın suda ki yumuşamış börekleri sudan çıkararak ama sıkmayarak (sulu sulu) fırın tepsisine koyun üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyerek ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. Not: Patatesli içten elinizde kalırsa 1-2 yumrta daha ekleyip omlet yapabilirsiniz. )) Not : Ayrıntıları yeni evliler, yeni aş yapmaya başlayanlar, evde kalıp aş sorunu yaşayan öğrenciler için yazıyorum. “Çok ayrıntılı yazılıyor” diye düşünenleri aydınlatmak için yazdım. Yoksa bu sitede aş paylaşımı yapan bayanlar zaten uzman tariflerinden belli. Tanım defterimde onlarca tanım var. Hepsinin ellerine sağlık.
|