Rulo Börek
Tomar Börek 3 tane yufka 250 gr lor ya da az tuzlu ak peynir 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 tane yumurta 3 aş kaşığı zeytinyağıçeyrek demet maydanoz kırmızı pul biber, tuz (lor kullanacaksanız ekleyin, ak peynir kullanacaksanız tadına bakıp az bir miktar ekleyin) Beyaz peyniri rendeleyen, maydanozu yıkayın ve suyunu alıp ince ince kıyın. Peynir ve maydanozu iyice karıştırıp iç harcı hazırlayın. Sos için yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kasede iyice çırpın.İlk yufkayı tezgaha serin, fırça yardımıyla hazırladığınız sosu tüm yufkaya sürün. Üzerine hazırladığınız harcın 1/3 ünü serpin. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Yufkaları tomar şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu eşit genişlikte kati (1,5-2 parmak kalınlığı ideal). Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kalan sosu dilimlerin üzerine fırça yardımıyla sürün ve isteğe göre kırmızı pul biber serpin. 180 °C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
|