Şeftalili Ve Nutelallı Bohça
Şeftalili Ve Nutelallı Bohça Malzemeler: 4 tane küçük şeftali1/2 su bardağı şeker1 çay kaşığı tereyağı8 tane donmuş milföy karesi4 tatlı kaşığı labne peyniri4 tatlı kaşığı nutellaTarçınÜstü için süt ve tozşeker Yapılışı: Şeftalilerin içine konacağı porselen veya seramik kâsenin içi az tereyağı ile yağlanır. Kabukları iyice yıkanmış şeftaliler bu kabın içine konur, üstüne toz şeker serpilir ve mikrodalga fırında en yüksek ısıda 5 dakika pişirilirler. Soğumaya bırakılır ve küp halinde kesilirler. Milföy hamurları ikisi bir olacak şekilde, kare şeklinde, merdane ile unlu zeminde açılırlar, yüksekliği 2-3 mm olmalıdır. Üzerlerine kıyı kısımları bos kalacak şekilde önce labne peyniri sürülür, ardından tarçın serpilir, isteğe bağlı biraz seker, nutella parçalar halinde, en son da şeftali parçaları eklenir. Bohça gibi kapanır ve kapanma kısmı tepsi tarafında kalacak şekilde aksi olarak fırın kağıdı ile kaplanmış tepsiye dizilirler. Üstlerine bıçak ile 2-3 tane çizik yapılır, fırça ile bir parça süt sürülür, şeker serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 210°C de 20-25 dakika, kızarana kadar pişirilirler. Biraz ılındıktan sonra servis edilirler.
|