Belinda |
10.Nisan.2019 19:14 |
Sokrates`in 3 sorulu testi
<b>Sokrates`in 3 sorulu testi </b> <br /><br /><br />Birgün Sokrates`in arkadaslarindan birisi heyecanla gelir ve Sokrates`e:<br />-Sokrates, ögrencilerinizden biri hakkinda ne duydum, biliyormusunuz?...<br />-Bir dakika! "der Sokrates." -Anlatmadan önce bir testi gecmen gerekiyor; 3 sorulu test.<br />-3 sorulu test?!..<br />-Evet. der Sokrates, 3 sorulu test! ögrencim hakkinda duydugun seyi bana anlatmadan önce, söylemek istedigin seyi 3 sorulu bir filtreden gecirelim. ilk olarak söyliyecegin seyin dogrulugundan eminmisin?<br />-Hayir, ama duyduguma göre...<br />-Tamam der Sokrates, yani emin degilsin, simdi 2. sorum; bana söylemek istedigin sey ögrencim hakkinda iyi birsey mi?<br />-Eh pek sayilmaz, ama....<br />-yani der SOkrates, bana ögrencim hakkinda söylemek istedigin seyden emin degilsin ve bunun pek iyi birsey oldugunu da düsünmüyorsun. Peki bu söyliyecegin sey benim icin kullanisli olacak birsey mi?<br />-yo, hayir.pek degil.<br />-e peki bana dogrulugundan emin olmadigin, benim icin kullanisli olmayan ve kötü birseyi niye söylemeye calisiyorsun?..<br /><br /><b>Sadece yukaridaki degil bunun gibi bircok diyalogundan anlariz ki Sokrates büyük bir filozoftur ve cogu insan tarafindan saygınlık görmüstür ve görmektedir.</b>
|