Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Psikoloji (https://forumbulteni.com/psikoloji/)
-   -   Birakiniz IŞiĞiniz Yayilsin (https://forumbulteni.com/psikoloji/23344-birakiniz-iniz-yayilsin.html)

Belinda 10.Nisan.2019 19:40

Birakiniz IŞiĞiniz Yayilsin

BIRAKINIZ IŞIĞINIZ YAYILSIN <br /><br /><br /><br />Uzaklarda küçük bir kasabada genç bir adam kendi işini kurdu bu, iki<br />caddenin köşesinde bir perakendeciydi.Adam dürüst ve dost<br />canlısıydı,insanlar onu seviyorlardı. Ondan alışveriş yapıyorlar ve<br />arkadaşlarına tavsiye ediyorlardı.Adam bir yıl içinde bir dükkandan,<br />Amerikanın bir ucundan diğerine uzanan bir zincir yarattı.Bir gün hastalanıp<br />hastaneye kaldırıldı.Doktorlar az zamanı kalmış olabileceğinden endişe<br />ediyorlardı.Üç yetişkin çocuğunu yanına çağırdı ve onlara bir görev<br />verdi: İçinizden biri yıllar boyu uğraşarak kurduğum şirketimin başına<br />geçecek.Hanginizin bunu hakketiğine karar vermek için,her birinize birer<br />dolar vereceğim.Şimdi gidip bu birer dolarla ne alabiliyorsanız<br />alacaksınız,ama bu akşam art döndüğünüzde paranızıla aldığınız şey<br />hastahane odamı bir uçtan bir uca doldurmalı.; Çocuklar bu başarılı şirketi<br />yönetme fırsatı karşısında heyecana kapılıdılar.Üçüde şehre gidip parasını<br />harcadı. Akşam art döndüklerinde babaları sordu: &quot;Birinci, çocuğum ,bir<br />dolarla ne yaptın ?&quot;Çocuk yanıt verdi &quot;Arkadaşımın çiftliğine gittim,bir<br />dolarımı verdim ve iki balya saman aldım.Sonra odadan dışarı çıktı,saman<br />balyalarını getirdi,açtı ve havaya savurmaya başladı. Oda bir anda<br />samanlarla dolmuştu.Ama biraz sonra samanların tamamı yere indi ancak<br />babanın söylediği gibi odayı bir uçtan öbür uca dolduramadı.Adam sordu:<br />&quot;Peki ikinci çocuğum ,sen paranla ne yaptın?.&quot; Yorgancıya gittim .İki tane<br />yastık aldım .&quot; Bunu söyleyen çocuk ,yastıkları içeri getirdi ,açtı ve<br />tüyleri bütün odaya dağıttı . Zaman içinde bütün tüyler yere düştü, böylece<br />oda tekrar dolmamıştı. &quot;Sen üçüncü çocuğum, sen paranı ne yaptın?.&quot; diye sordu<br />adam .Dolarımı cebime koyup senin yıllar önceki dükkanın gibi bir dükkana<br />gittim.Dükkanın sahibine parayı verdim ve bozmasını istedim .Dolarımın 50<br />centini İncilde yazıldığı gibi çok değerli bir şeye verdim .20 centini<br />şehrimizdeki iki yardım kurumuna bağışladım.20 centte killiseye<br />verdim.Böylece bir onluğum kaldı.Bununla iki şey aldım.&quot; Çocuk elini cebine<br />atıp bir kibrit kutusu ve bir mum çıkardı.Işığı kapatıp mumu yakınca oda<br />mumun yaydığı ışıkla dolmuştu.Oda samanla veya tüyle değil,bir uçtan öbür<br />uca ışıkla dolmuştu.Baba memnundu &quot;Çok iyi oğlum .Bu şirketin başına sen<br />geçeceksin,çünkü yaşam hakkında çok önemli bir şeyi , ışığını yaymayı<br />biliyorsun.Bu çok güzel .

Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:07.

Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.