Belinda |
10.Nisan.2019 20:35 |
Başarının Temelinde iletişim Vardır
<b>Başarısızlık, insanın yaşamdaki amaçlarına ulaşmamasıdır. Başarı ise kişinin yaşamdaki amaçlarına ulaşmasıdır.Bu amaçlara ulaşmak için en esas faktör iletişimdir.İletişim sevgiyle kendimize ve diğer insanlara ulaşmanın en direkt yoludur.<br /> <br />İletişim yaşamın tümüdür.İletişim becerilerimizi geliştirdiğimizde yaşam becerilerimizi de geliştirmiş oluruz.<br /> <br />İletişimle ilgili bilmemiz,gereken esas bilgiler şunlardır:<br /> <br />1- İletişim kurabilme becerisi,konuşmak,ikna etmek,öğretmek ve tartışmak gibi önemli etkinlikleri kapsar.Bunun için önce düşüncelerimizi anlatım etmeli sonra da iletişim kurma tekniklerini öğrenmeliyiz.<br /> <br />2- İletişim insanlar için vazgeçilmez bir olaydır.<br /> <br />3- İnsanların kendilerini anlatım edebilmek için çaba göstermesi gerekir.<br /> <br />4- Düşüncelerimizi nasıl anlatım edeceğimizi bilmeliyiz.<br /> <br />5- İletişimde anlaşılmazlığı,kapalıllığa,anlaşılırlı ğa ve açıklığa dönüştürmeliyiz.<br /> <br />6- Konuşmak gibi dinlemekte iletişimin en önemli bir ayağıdır.<br /> <br />7- İletişimde içtenlik çok önemli bir faktördür.<br /> <br /> <br />İletişim faliyetine girdiğimiz insanla tanışmamız gerekir.Tanıştığımız kişinin ismini öğreniriz.İnsanları etkilemenin en önemli yoluda,isimleri ile hitap etmektir.<br /> <br />Daha sonra hal hatır sorulur.İletişim başlatılır.</b>
|