RocKa |
11.Nisan.2019 14:40 |
Altın Koza Anlat İstanbulun
<b>Altın Koza 'Anlat İstanbul'un </b> <br /><br /><br /><br />12'nci Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali'nin ödülleri açıklandı. Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması'nda büyük ödül Ümit Önal'ın yönetmenliğini yaptığı 'Anlat İstanbul'un oldu.<br /><br />Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek 'Yazı Tura' filmindeki rolleri ile En İyi Erkek Oyuncu, Nurgül Yeşilçay 'Eğreti Gelin' filmindeki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu seçildiler.<br /><br /><b>Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması'ndaki diğer ödüller şöyle dağıtıldı:</b><br /><br /><b>En İyi Yönetmen:</b> Uğur Yücel (Yazı Tura)<br /><b>En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:</b> Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)<br /><b>En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:</b> Teoman Kumbaracıbaşı (Yazı Tura)<br /><b>Umut Veren Genç Kadın Oyuncu:</b> Eylem Yıldız (Eğreti Gelin)<br /><b>Umut Veren Genç Erkek Oyuncu:</b> Onur Ünsal (Eğreti Gelin)<br /><b>En İyi Senaryo:</b> Reha Erdem, Nilüfer Güngörmüş (Korkuyorum Anne)<br /><b>En İyi Görüntü Yönetmeni: </b> Mehmet Aksın (Anlat İstanbul)<br /><b>En İyi Film Müziği:</b> Atilla Özdemiroğlu (Eğreti Gelin)<br /><b>En İyi Stüdyo:</b> Sinefekt (Anlat İstanbul)<br /><b>En İyi Kurgu:</b> Niko (Anlat İstanbul)<br /><b>En İyi Sanat Yönetmeni:</b> Veli Kahraman (Anlat İstanbul)<br /><b>Yılmaz Güney Anı ödülü:</b> Halil Ergün<br /><b>Halk Jürisi ödülü:</b> Hayal Kurma Oyunları (Yavuz Özkan)<br /><br />Festival kapsamında Hülya Koçyiğit, Ekrem Bora, İrfan Atasoy, Sevda Ferdağ ve Yılmaz Köksal da Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.<br /><br /><b>Öğrenci yarışması ödülleri</b><br /><br />Öğrenci Filmleri Yarışması'nda ise ödüller şöyle dağıtıldı:<br /><br /><b>Kurmaca Dalında En İyi Film:</b> İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Tugan Gökbakan, İsmet Kurtuluş (Koş Baba Koş)<br /><b>Belgesel Dalında En İyi Film:</b> Ankara Üniversitesi'nden Demet Sert, Elif Akarsu, Nuri Ertuğ Tuğalan (Kırmızı)<br /><b>Kurmaca Dalında Jüri Özel Ödülü: </b> İstanbul Üniversitesi'nden Müfit Samık (Alışmak)<br /><b>Belgesel Dalında Jüri Özel Ödülü:</b> Ankara Üniversitesi'nden Erkena Şavk, Barış Şahin ve Şevket Onur (Arka Bahçenin İnsanları) ile Tayman Tekin (Dedem Diye Söylemiyorum)
|