Merve |
11.Nisan.2019 20:53 |
deniz ürünleri arşivi =]
Akdeniz usulü tarifi<br /><br />Malzemeler :<br /><br />3 su bardağı bira<br />1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides<br />3 tane dilimlenmiş pırasa<br />2 tane kıyılmış soğan<br />3 sap maydanoz<br />1 tane kereviz yaprağı<br />1 tane defne yaprağı<br />3 aş kaşığı tereyağı yada margarin<br />3 aş kaşığı un<br />tuz<br />biber<br />pilav<br /><br /><br />Yapılışı :<br /><br />Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ek edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ek etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.
|