Merve |
11.Nisan.2019 20:57 |
mozaik pasta tadı çok güzel
<b>MOZAİK PASTASI </b><br /><br /><br />.<br /><br /><br />İlk mozaik pastası denemem. Benim ki biraz uydurma bir mozaik pastası oldu. Bi kere hiç mozaik görünümü yok , piramit şeklinide veremedim. Canım ne istediyse , evde ne bulduysam içine koydum. Bilmiyorum mozaik pasta denemek doğru mu bu tarife ?? İşte benim uyduruk mozaik pasta tarifim :<br /><br /><b>Malzemeler :</b><br />2 paket pettibör bisküvi2 aş kaşığı oda sıcaklığında beklemiş tereyağ2 aş kaşığı kakao2 aş kaşığı bitter damla çikolata2 aş kaşığı dövülmüş şam fıstığı1 çay bardağı dövülmüş fındık1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı nescafe5-6 aş kaşığı toz şeker1,5 su bardağı süt<b>Üzeri için :</b><br />KakaoKrem şantiRendelenmiş bitter çikolata<b>Hazırlanması :</b><br />Bisküvileri geniş ve derin bir kapta parçaladım. Nerdeyse un gibi yaptım.Tereyağını ekleyip , tereyağını iyice bisküvilere yedirene kadar karıştırdım.Süt hariç diğer malzemeleri de ekleyip hepsini karıştırdım.Yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırmaya devam ettim.Karışımı aktaracağım kabı şeffaf folyo ile kapladım ve karışımı içine döktüm. Üstündünden bastırarak altlarda boşluk kalmamasını sağladım.Karışımı 3-4 saat buzdolabında beklettim.Servis yaparken başka bir tabağa aksi çevirdim ve üzerine kakao serperek kapladım. Krem şanti ve rendelenmiş çikolata ile süslemeye çalıştım...
|