Merve |
11.Nisan.2019 20:57 |
İşkembeli Nohut
Malzeme - Hazırlık İçin<br />- 300 gr işkembe (temizlenip, yıkanmış)<br />- 1 soğan<br />- 1 orta boy havuç<br />- 1 demet maydonoz<br />- 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı<br />- 2 diş sarmısak<br />- 1/2 limonun suyu<br />- 1/2 çay kaşığı tuz<br />- Ana Yemek İçin- 300 gr işkembeli nohut için hazırlanmış işkembe 400 gr (1 3/5 su bardağı) nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş)<br />- 75 gr (5 çorba kaşığı) Sana<br />- 200 gr (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)<br />- 1/2 çay kaşığı tuz<br />Hazırlanışı <br />Hazırlık<br />Bir tencereye işkembeyi, bütün olarak soğanı, havuç, maydonoz, zeytinyağı, sarmısak, yarım limonun suyu ve tuzu koyun. Üzerilerini birkaç santim örtecek kadar soğuk su ek edip, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın.<br />Ağır ateşte yaklaşık 2-3 saat işkembe yumuşayıncaya kadar, vakit vakit üzerinde oluşan kefi alarak pişirin.<br />Bu sürenin sonunda, işkembe yumuşayınca, delikli bir kaşıkla işkembeleri alıp soğumaya bırakın. 3 cm x 1 cm boyutlarında kesin.<br />Ana Yemek<br />Nohutları süzdürüp, bir tencereye koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak, orta ateşte, yaklaşık 1 saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Sana'yı bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ek edip, birkaç dakika, soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin. İşkembenin haşlama soyundan 4 su bardağı ve tuz ek edip, bir taşım kaynatın. Nohutları ek edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. İşkembeleri de katıp, tekrar ağır ateşte, 1 saat daha pişirin.<br />İşkembeli nohutu, önceden ıslatılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın. <br /><br />afıyet olsun
|