Merve |
11.Nisan.2019 20:58 |
Sebzeli Bulgur
MALZEMELER<br />4 kişilik<br />2 bardak bulgur<br />1 tane havuç<br />1 tane büyük soğan<br />1 tane salçalık kırmızı biber<br />1 tane küçük patlıcan<br />2,5 su bardağı su<br />1/2 çay bardağı zeytinyağı<br />1/2 demet maydanoz<br />kırmızıbiber<br />fesleğen<br />tuz<br />karabiber<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Soğanı yarım halkalar olarak doğrayın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tıkanmış bulguru da ekleyip, 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları da ekleyin, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirin ve servis etmeden önce üzerine maydanoz serpin.
|