Merve |
11.Nisan.2019 20:58 |
Soslu papardelle
Malzemeler <br /><br />1 paket papardelle<br />1 kutu krema<br />domates salçası<br />zeytinyağı<br />patlıcan<br />fesleğen<br />tuz<br />sarımsak<br /><br />Yapılışı <br /><br />1 paker papardelleyi(başka çeşit de olabilir) 20 dakika tuzlu suda haşlayın. O haşlanırken ayrı bir tencerede az miktarda zeytinyağını ısıtıp üzerine bir aş kaşığı kadar salça koyun. O biraz pişsin. Daha sonra biraz su ekleyin. 3 diş sarımsağı ince ince doğrayıp ekleyin. Biraz da patlıcan doğrayın içine. Yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Patlıcanlar olduktan sonra kremayı ekleyin ve biraz daha pişirin. En son fesleğenleri koyun. Sosu makarnanın üzerine boşaltın ve dilediğiniz kadar tuzlayıp afiyetle yiyin.
|