Merve |
11.Nisan.2019 20:58 |
Havuçlu pilav
<br /><br /> MALZEMELER<br />Amerikan pirinci 1 kg<br />Sıcak et suyu 2 lt<br />Havuç 300 gr<br />Kuşbaşı tavuk eti 1/2 kg<br />Kuş üzümü 3 çorba kaşığı<br />Dereotu<br />Tuz<br />Karabiber<br /><br /><br />SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :<br /><br />Protein 16.5 gr<br />Yağ 8 gr<br />Karbonhidrat 83 gr<br />= 2032 Kj<br />486 kcal<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. İçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ek edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın.
|