Merve |
11.Nisan.2019 20:58 |
Havuçlu ve Bezelyeli Pilav
MALZEMELER<br />2 su bardağı pirinç<br />3,5 su bardağı tavuk suyu<br />1 aş kaşığı margarin<br />2/3 bardak konserve bezelye<br />2 orta boy havuç<br />1/2 demet dereotu<br />1/2 çay kaşığı safran<br />yeterince tuz<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın. Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin. 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın. Tuzunu, margarini ve safranı<br />ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın. Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım<br />kaynattıktan sonra altını kısın. Pirinçler suyunu çekince bir kere demir aş kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün. Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını<br />pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika<br />bekleyin. Bu arada tencerenin kapağını çok açık tutmamanız gerekiyor. Dinlenme süresi sonunda tekrar demir aş kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin.
|