Merve |
11.Nisan.2019 21:00 |
Çabucak hazırlayabileceğiniz sandöviçler
Mayonezli ton balikli sandviç<br />MALZEMELER<br /><br />2 sandviç ekmeği (orta boy)<br />2 kaşık mayonez<br />1 kutu ton balığı<br />50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış)<br />tuz, karabiber<br />1 domates<br />1 salatalık turşusu<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kereviz sapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde kestikten sonra ton balığı karışımını ekmeğe sürün (kalın bir tabaka halinde). Üstüne önce domatesleri ardından turşuları dizerek servise hazırlayın isteğinize göre malzemeleri geliştirebilirsiniz.<br /><br /><br /> Peynirli Sandviç<br /><br /><br /><br /> MALZEMELER<br />1/2 çay kaşığı tuz<br />50 gr tereyağı<br />1/2 çay kaşığı hardal<br />2-3 damla acı biber sosu<br />2-3 tane salatalık turşusu<br />200 gr rende peynir<br />3-4 aş kaşığı süt<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Tereyağını ezin. Tuz, hardal, turşu parçalarını ve acılı sosu ek edip iyice karıştırın. Yumuşak bir karışım için gerektiği kadar peynir ve süt ekleyin. Sandviçlerin içine sürün.<br /><br /><br /><br /> Ton balikli sandviç<br /><br /><br /> MALZEMELER<br />Bir ekmegin yarısı<br />100 gr ton balığı<br />İsteğe göre biraz kıvırcık<br />Tuz<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Ekmeği içi açılacak şekilde kesin. 100 gr ton balığını ekmeğin içine koyun.Sonra kıvırcıklarıda ton balıklarıyla karıştırarak yada ton balığının üzerine koyarak,ekmeğin ağzını açılmaması için sıkın ve yiyin.<br /><br />Yumurtalı Sandviç<br /><br /><br /> MALZEMELER<br />2 tane sandviç ekmeği<br />hardal<br />1 dilim jambon yada pastırma<br />1 tane katı yumurta<br />mayonez<br />tuz<br />biber<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve bir parçasına jambonu koyup üzerine hardalı sürün. Ekmeğin ikinci parçası ile üstünü kapatın. Yumurtayı küçük küçük kati ve mayonez ile karıştırıp arzuya göre istenilen baharatlardan biraz karıştırın. İkinci ekmek parçasının üstüne sürüp üzerini diğer sandviç ekmeğinin bir parçası ile kapatın.
|