Merve |
11.Nisan.2019 21:00 |
Yaz Turşusu
Yaz Turşusu (20 kişilik)<br /> <br />Malzemeler: <br /> <br />1 kg mevsim sebzesi (sivribiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.) <br />4-5 Diş sarmısak <br />1 Demet dereotu <br />3-4 Sap asma filizi <br />8-9 Adet körpe asma yaprağı <br />1 Kahve fincanı sirke <br />Yeterince tuz <br /> <br />Hazırlanışı :<br /><br />Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçiniz. <br />İyice yıkayıp temizledikten sonra pak bir iğneyle 1-2 yerinden küçük delikler açın. <br />Salatalıktan yapıyorsanız sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir. <br />Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin. <br />Üzerine sebzeleri sıkı sıkı yerleştirin. <br />Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve asma yaprakları koyun. <br />Bu işlem bittikten sonra kavanoza sirkeli tuzlu su dökün ve kapağını kapatın. <br />2 gün geçtikten sonra kavanozun ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü alın. <br />Suyunu bir kaba boşaltın ve suyun tadına bakın. <br />Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir. <br /><b>NOT :</b> Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz. <br /><br />Afiyet olsun...
|