Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Hamur İşleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/28546-hamur-leri.html)

Merve 11.Nisan.2019 21:00

Hamur İşleri
 
Artmutlu Tart<br /><br />MALZEMELER<br /> 4 armut<br />1.5 su bardağı un<br />yarım paket tereyağı(veya margarin)<br />2 yumurta sarısı<br />1 limon<br />50 gr armut marmelatı<br />yarım su bardağı toz şeker<br />1 su bardağı sek ak şarap<br />1 çay bardağı kanyak<br />tuz<br /><br />4 Kişilik<br /> <br /> HAZIRLANIŞI<br />Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.<br />Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın. <br />Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.<br />Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:25.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.