Merve |
11.Nisan.2019 21:00 |
Deniz Ürünleri
Akdeniz usulü<br /><br />MALZEMELER<br /> 3 su bardağı bira<br />1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides<br />3 tane dilimlenmiş pırasa<br />2 tane kıyılmış soğan<br />3 sap maydanoz<br />1 tane kereviz yaprağı<br />1 tane defne yaprağı<br />3 aş kaşığı tereyağı yada margarin<br />3 aş kaşığı un<br />tuz<br />biber <br />pilav<br /><br /> <br /> HAZIRLANIŞI<br />Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ek edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ek etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.
|