Merve |
11.Nisan.2019 21:01 |
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar (6 Kişilik)<br /> <br /><br /> <br />Malzemeler :<br /> <br />6 Adet enginar <br />2 Adet soğan <br />1 Adet havuç <br />15 Adet mantar <br />1 Çay kaşığı tozşeker <br />Yarım çay bardağı zeytinyağı <br />Yarım demet dereotu <br />Yarım limon suyu <br />Tuz <br /> <br />Hazırlanışı:<br /> <br />Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. <br />İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ek ederek bir süre daha kavurun. <br />Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın. <br />Enginarları temizleyip tencereye dizin. <br />Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun. <br />1 çay bardağı sıcak su ek ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. <br />Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. <br />Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin. <br />Ilık yada soğuk olarak servis yapın.<br /> <br />Afiyet olsun...
|