Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/)
-   -   TurŞu Sevİyosan Mutlaka Bak (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/28594-tur-sev-yosan-mutlaka-bak.html)

Merve 11.Nisan.2019 21:03

TurŞu Sevİyosan Mutlaka Bak
 
KOLAY BİBER TURŞUSU<br /><br />2 kg kırmızı ve sarı dolmalık biber<br />1 Su bardağı sirke<br />Yarım su bardağı zeytinyağı<br />1 Çay bardağı tozşeker<br />1 Tatlı kaşığı tane karabiber<br />1 Demet dereotu<br /><br />HAZIRLANIŞI<br /><br /> * Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın.<br /> * Tohumların yapışık olduğu yumuşak, ak kısımları kesip atın.<br /> * Uzunlamasına dörde bölün.<br /> * Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın.<br /> * Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın.<br /> * İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın.<br /> * Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.<br /> * Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin.<br /> * Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin.<br /> * Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun.<br /> * Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün.<br /> * Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.<br /><br /><br />KELEK TURŞUSU<br /><br />2-3 Tane küçük boy kelek<br />2-3 Tane sivri biber<br />1 Demet maydanoz<br />1 Baş sarmısak<br />1 Kahve fincanı sirke<br />1 Tane limon<br />1 Tatlı kaşığı tozşeker<br />Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu <br /><br />HAZIRLANIŞI<br /><br /> * Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin.<br /> * Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün.<br /> * Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün.<br /> * Tekrardan iyice yıkayın.<br /> * Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin.<br /> * İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın.<br /> * Kabukları yukarı istikbal şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 4-5 saat bekletin.<br /> * Bu sürenin sonunda yine yıkayıp tuzlarını temizleyin.<br /> * Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun.<br /> * Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin.<br /> * Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin.<br /> * Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin.<br /> * Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın.<br /> * Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün.<br /> * Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.<br /> * Vakit vakit suyunu savurup, üzerine biriken ak köpüğü kaşıkla alıp atın.<br /> * Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin.<br /> * 2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın.<br /> * Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın.<br /><br />BALIK TURŞUSUİĞRENÇ<br /><br /> * Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.<br /> * Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.<br /> * Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.<br /> * Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.<br /> * Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.<br /> * Birkaç tane adet karabiber serpiştirin.<br /> * 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.<br /> * Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.<br /> * İçine 3 tane limon suyu sıkın.<br /> * Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.<br /> * Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.<br /> * Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:01.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.