Merve |
11.Nisan.2019 21:03 |
pastırmalı makarna
MALZEMELER<br />150 gr pastırma<br />3 çorba kaşığı katı(isteğe göre sıvı yağ)<br />2 çorba kaşığı iç bezelye<br />Yarım paket Fiyonk Makarna<br />Tuz<br /><br />YAPILIŞI<br />Pastırmayı şerit biçiminde ince ince kesin, 1,5 çorba kaşığı yağı tencerede eritin. Yağ kızmadan içine paztırmanın üzerindeki çemenden 1 tatlı kaşığı koyup karıştırın. Yağ kızınca pastırmaları ve bezelyeleri katın 10 dakika tencerenin kapağı kapalı pişirin.<br /><br />Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ve art kalan yağı ek edin. Pişirdiğiniz pastırmalı bezelyeli sosu üzerine ek edin ve harmanlayın.<br /><br />Sıcak servis tabağında servis yapın
|