Merve |
11.Nisan.2019 21:03 |
ezme sebze corbası
Yemek Adı : Ezme Sebze Çorbası <br />Mutfak : Türk <br />Türü : Çorbalar <br />Zorluk : <br /><br />Süre : <br /><br />MALZEMELER<br />6 su bardağı et suyu <br />4 çorba kaşığı margarin <br />2 tane küçük soğan <br />1 tane küçük kereviz<br />1 tane patates<br />2 kahve fincanı un<br />2 dilim bayat ekmek<br />2 tane küçük havuç<br />50 gr kaşar peyniri <br />defne yaprağı<br />tuz, karabiber<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı küçük küçük doğrayıp et suyuna katın ve bir saat kadar pişirin. Ezip süzgeçten geçirdikten sonra yağ ve un ile kavurarak yaptığınız meyaneye katın. Çok koyu ise biraz daha et suyu ek edip,tekrar kaynatın. Yanında, üzerine kaşar peyniri rendelenerek fında yanm saat kurutulmuş bayat ekmekle servis yapabilirsiniz. <br /><br />AFIYET OLSUN
|