Merve |
11.Nisan.2019 21:03 |
Butka
<b>Butka <br />Tür : Pilavlar <br />Mutfak : Türk mutfağı <br /><br /><br />MALZEMELER<br />2 bardak baldo pirinç<br />1.5 bardak su<br />1.5 bardak süt<br />3 çorba kaşığı şeker<br />0.5 tatlı kaşığı tuz<br />250 gr margarin<br />2 tane yumurta<br />1 bardak kuru üzüm<br />2 kaşık tereyağı<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Pirinç,su, süt, şeker, tuz ve margarin suyu bitene kadar ocakta pişirilir. Çırpılmış iki yumurta eklenerek, fırında yarım saat daha pişirilir. Sıcak suda bekletilen üzümler, süzülerek tereyağında 3 dakika kavrulur ve pilavın üzerine serpilerek servis yapılır.</b>
|