Merve |
11.Nisan.2019 21:05 |
Levrek Buğulama
<b>MALZEMELER<br />1 çorba kaşığı adet karabiber <br />1 kg domates <br />1 tatlı kaşığı köri tozu <br />2 defne yaprağı <br />200 gr mantar<br />200 ml krema <br />6 sivri biber, küçük doğranmış <br />Tuz <br /><br />4 kişilik<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Domatesin yarısını ortadan kesip 3 bardak su ve 1 defne yaprağıyla birlikte iyice yumuşayana kadar pişirin. Tel süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Krema, adet karabiber, köri, tuz ve diğer defne yaprağıyla birlikte birkaç taşım kaynatın. <br />Levreği bir tencereye alın. Kalan domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Balığı domates, tuz, mantar, sivri biber ve hazırladığınız sos ile birlikte 5 dakika kadar pişirin. <br />Balığı tenceredeki tüm soslarla birlikte fırına girebilecek toprak güvece alın. (Dört küçük güveç de kullanabilirsiniz.) Kaşarı güvecin üzerine gezdirip 200ºC'de yaklaşık 5-10 dakika, kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin. <br /><br />AFIYET OLSUN! </b>
|