Merve |
11.Nisan.2019 21:05 |
Etlİ Kabak Dolmasi
<b>ETLİ KABAK DOLMASI <br /><br />Malzemeler:<br /><br />* 10 tane kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)<br />* iç malzeme:<br />* 1 çay bardağı pirinç<br />* 2 tane iri kuru soğan<br />* yarım demet maydanoz<br />* 2 tatlı kaşığı nane<br />* 1 tatlı kaşığı karabiber<br />* 1 tatlı kaşığı tuz<br />* yarım çay bardağı sızma zeytinyağı<br />* 1 aş kaşığı domates veya biber salçası<br />* 150-200gr kıyma<br /><br />Hazırlanması:<br /><br />1. Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.<br />2. İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.<br />3. Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.<br />4. Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.<br />5. Yarım aş kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ek edip kısık ateşte yarım saat pişirin. </b>
|