Merve |
11.Nisan.2019 21:06 |
Lahana Sarması
<b>MALZEMELER<br />2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci <br />7-8 tane haşlanmış lahana yaprağı <br />250 gr. kıyma<br />1 büyük baş soğan<br />1 tane küp doğranmış domates <br />1/2 demet dereotu<br />1 tane limon<br />2 çorba kaşığı zeytinyağı<br />2 çorba kaşığı pastörize yoğurt<br />1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber <br />Yeterince tuz<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ek edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.<br /><br /><br /><br /><br />AFIYET OLSUN! </b>
|