Merve |
11.Nisan.2019 21:06 |
Karışık Dolma
<b>MALZEMELER<br />12 tane dolmalık biber <br />2 tane patlıcan<br />2 tane domates <br />8-10 tane soğan <br />350 gr. pirinç<br />1 kahve fincanı üzüm <br />1 kahve fincanı fıstık <br />2 çorba kaşığı şeker <br />Yarım paket tarçın<br />Yarım paket yenibahar<br />1 demet nane <br />2 bardak Ayçiçek,yağı<br />Yeteri kadar tuz<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Soğanları ince kıyıp, bir bardak ayçiçek yağı ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karıştırarak 2 dakika daha kavurun. Ayrı bir kap içerisinde kavurduğunuz fıstıkları, yıkanmış üzümü, şekeri ve tuzu katın. 2 bardak su ek ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Tarçını ve yenibaharı ve naneyi de katın.D olma içi ılınınca biberleri ve içleri boşaltılmış, tuzda bıraklımş patlıcanları doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yağı katarak önce hızlı, 2 dakika sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin.<br /><br />AFİYET OLSUN</b>
|