Merve |
11.Nisan.2019 21:06 |
KÖrili Bezelye Çorbası
KÖRILI BEZELYE ÇORBASı<br /><br />MALZEMELER<br /><br />2 Bardak bezelye<br />1 orta boy soğan (doğranmış)<br />1 küçük havuç (doğranmış)<br />1 orta boy patates (soyulmuş ve doğranmış)<br />1/2 çay kaşığı veya daha çok tuz<br />2 çay kaşığı köri tozu<br />2 bardak tavuk suyu<br />2 bardak süt<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI<br /><br />Sebzeleri, baharatları ve 1 bardak tavuk suyunu orta boy bir tencerede bir araya getirin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı bir blender veya mutfak robotuna aktarıp püreye dönüştürün. Blender hala çalışmaktayken diğer 1 bardak tavuk suyunu da ekleyin. Karışımı yine tencereye alın. Sütü de ekleyin. Ara sıra karıştırarak bir süre daha pişirin.
|