Merve |
11.Nisan.2019 21:06 |
Beef Florentine
BEEF FLORENTINE<br /><br />MALZEMELER<br /><br />9-10 tane cok ince yufka<br />4 kaşık tereyağı<br />en altı için:<br />2 kaşık tereyağı<br />1 kg kıyma<br />1 kaşık un<br />400 gr lık konserve doğranmış domates<br />2 kaşık salça<br />1 kaşık şeker<br />2 diş sarmısak<br />tuz<br />karabiber<br />Ortası için:<br />650 gr ıspanak(doğranmış)<br />3/4 bardak kaşar peyniri<br />125 gr krem peynir<br />2 tane yumurta çırpılmış<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI<br /><br />Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin. Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne ıspanaklı karışımı<br />yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.
|