Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Biber PaÇası
BIBER PAÇASı<br /><br />MALZEMELER<br /><br />6-7 tane yeşil biber<br />1 tane salçalık kırmızı biber<br />1 tane patlıcan<br />1 kase yoğurt<br />sarımsak<br />1-1,5 aş kaşığı un<br />bir miktar sıvı yağ<br />tuz<br />su (Göz kararı)<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI<br /><br />Biberleri küçük küçük doğrayın. Patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Tencereye yağı koyun, üzerine biberleri ek edin. Biberler yumuşayınca üzerine patlıcanları ekleyin. Tuz ek edin. Tenceredekileri iyice öldürün sonra üzerine un koyun ve Kaynağınca bulamaç haline gelebilecek miktarda su ekleyin. İyice koyulaşınca ateşten indirin ve soğuması için bekleyin. Bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Soğuyan bulamaca yoğurdu ek edin, karıştırın ve servis tabağına alın.
|