Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Kızgın Düdük Makarna (Penne Arrabbiata)
Kızgın Düdük Makarna (Penne Arrabbiata)<br /><br />malzemeler:<br /><br /> * 1 adet soyulmuş domates konservesi, 800 gr. geliyor.<br /> * 4 adet sarmısak, soyulmuş ve ezilmiş<br /> * 2 adet kırmızı jalapeno biberi, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış<br /> * tuz ve öğütülmüş adet karabiber<br /> * 1 aş kaşığı domates salçası<br /> * 2 aş kaşığı zeytinyağı<br /> * 1 paket düdük (penne) makarna<br /><br />tarif:<br /><br /> 1. Bir sos kabına suyuyla birlikte domatesleri, sarmısağı, yağı, jalapeno biberini, tuz ve karabiberi koyun ve orta ateşte kaynatmaya başlayın.<br /> 2. Arasıra karıştırın ve kaşıkla domatesleri iyice ezin. Yaklaşık 45 dakika sonra sos koyulaşmaya başladığında salçayı ekleyin. 15 dakika daha pişirip altını kapatın.<br /> 3. Makarnaları bol tuzlu kaynar su içinde, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın. (Yaklaşık 10 dakika) Süzdürün ve sos ile karıştırıp servis yapın.<br /> 4. Makarnanın üzerine ince doğranmış fesleğen ve parmesan peyniri rendesi eklerseniz nefis olur.
|