Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Üç Katlı Salata
Üç Katlı Salata<br />Malzemeler<br />Mutfak <br />Zorluk 2<br />Süre 25 dk.<br />Kaç Kişilik 10<br />Yöntem <br />5 Adet havuç<br />4 Adet pancar turşusu<br />5 Adet patates<br />1 Demet taze soğan<br />Yarım demet maydanoz<br />1 Adet limon suyu<br />1 Çay bardağı zeytinyağı <br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Havuçları ve pancar turşusunu rendeleyin.<br /> * Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.<br /> * Taze soğanları doğrayın ve maydanozları ince ince kıyın.<br /> * Havuçlara ve patateslere limon suyu ile 1 çay bardağı zeytinyağını ek edrek karıştırın.<br /> * Salatanın üç katlı olması için ; bir kaba pancarı yerleştirin.<br /> * Üzerine taze soğan ve maydanozu koyun, patatesleri döşeyin.<br /> * Üzerine yine taze soğan ve maydanoz koyun, havucu döşeyin.<br /> * Üzerine yine dan pancar ardından taze soğan, maydanoz ve patates döşeyin.<br /> * Üzerine yine taze soğan ve maydanoz koyun, havuç döşeyin.<br /> * Servisten önce kabı tepsiye aksi çevirip çıkarın, etrafını limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
|