Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Bezelye Küpü
Bezelye Küpü<br />Malzemeler<br />Mutfak <br />Zorluk 2<br />Süre 50 dk.<br />Kaç Kişilik 4<br />Yöntem <br />Yarım kg kıyma<br />4 Dilim bayat ekmek içi<br />1 Adet soğan<br />2 Adet yumurta<br />Yarım kg bezelye<br />1 Su bardağı haşlanmış bezelye<br />2 Çorba kaşığı haşlanmış pirinç<br />1 Adet havuç<br />1 Çorba kaşığı tereyağı<br />2 Çorba kaşığı haşlanmış mısır<br />Tuz, karabiber <br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Bir kapta kıyma, ekmek içi ve ince kıyılmış soğanı yoğurun.<br /> * Tuz ve karabiber ekleyerek köfte hamuru hazırlayın.<br /> * Köfte harcının yarısını ısıya dayanıklı yuvarlak bir kalıba yayın.<br /> * Bezelyelerin yarısını üzerine dökün.<br /> * Mısır ve haşlamış pirinci karıştırarak ek edin.<br /> * Üzerine kalan bezelyeleri dökün.<br /> * Kalan köfte harcı ile bezelyelerin üzerini kaplayın.<br /> * Fırında pişirdikden sonra aksi çevirerek servis yapın.
|