Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Barbunya
Barbunya<br />Malzemeler<br />Mutfak <br />Zorluk 2<br />Süre 45 dk.<br />Kaç Kişilik 4<br />Yöntem <br />2 Su bardağı barbunya<br />2 Adet havuç<br />1 Adet kereviz (arzuya göre)<br />2 Adet soğan<br />1 Baş sarmısak (arzuya göre)<br />Yarım çorba kaşığı salça<br />Yarım demet maydanoz<br />Yarım su bardağı zeytinyağı<br />2 Çay kaşığı şeker<br />2 Çay kaşığı tuz <br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Yarım kg barbunyayı akşamdan yıkayıp ayıklayın.<br /> * Bol suda bütün bir gece boyunca bekletin.<br /> * Ertesi gün barbunyayı çok yumuşatmadan haşlayın.<br /> * Havuç, soğan, kereviz ve sarmısağı küçük küçük doğrayın.<br /> * Bir miktar zeytinyağında renkleri değişinceye kadar kavurun.<br /> * Sebzelere salçayı da ekleyerek bir iki kez karıştırın.<br /> * Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, şeker ve tuzunu sebzelere ek edin.<br /> * Üzerine su ve zeytinyağını da ekleyerek kısık ateşte pişirin.<br /> * Tencereden alarak barbunyayı servis tabağında soğutun.<br /> * Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.
|