Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Ekşili Nohutlu Bamya
Ekşili Nohutlu Bamya<br />Malzemeler<br />Mutfak <br />Zorluk 2<br />Süre 65 dk.<br />Kaç Kişilik 7<br />Yöntem <br />1 Su bardağı nohut<br />1 Kilo bamya<br />Yarım kilo kuşbaşı koyun eti<br />1 Adet limon<br />1 Adet sarımsak<br />1 Çorba kaşığı salça<br />2.5 Kahve fincanı margarin<br />1 Su bardağı su<br />2 Adet soğan<br />1 Tatlı kaşığı karabiber<br />4 Tatlı kaşığı tuz<br />Nohudun haşlanma süresi 40 dakika <br /><br /><br />Hazırlanışı<br /><br /> * Akşamdan 1 Su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın.<br /> * Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün.<br /> * Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip temizleyin.<br /> * Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın.<br /> * Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkarıp et suyunu ayırın.<br /> * Bir tencerede margarini eritip doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun.<br /> * Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ek edip 5-10 dakika daha kavurun.<br /> * Bamyaları yıkayıp tuz, karabiber ve nohutla beraber tencereye ekleyin.<br /> * Ayırdığınız et suyunu da ek edip 20 dakika orta ateşte pişirin.<br /> * Piştikten sonra servis yapın.
|