Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
içecek ve içki tarifleri buraya:D
Boza<br />MALZEMELER<br />2 bardak bulgur (*)<br />20 bardak su<br />2 çorba kaşığı tarçın<br />yarım bardak yoğurt<br />yarım tatlı kaşığı kuru maya<br />2.5 çorba kaşığı şeker<br />2 çorba kaşığı un<br />yarım çorba kaşığı vanilya<br />(*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.<br />HAZIRLANIŞI<br />Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.<br />Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.<br />Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ek edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.<br />Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.<br />Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.<br />Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.<br />Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.<br />Tarçınla servis yapın.<br />AFIYET OLSUN !
|