Merve |
11.Nisan.2019 21:07 |
Garnitürlü Barbunya Balığı
<b>Garnitürlü Barbunya Balığı <br /><br />Malzemeler: <br /><br />Mutfak <br />Zorluk 2 <br />Süre 40 dk. <br />Kaç Kişilik 4 <br />Yöntem <br />1 Kilo barbunya balığı <br />2 Adet kabak <br />2 Adet havuç <br />3 Adet domates <br />2 Adet soğan <br />1 Su bardağı su <br />5 Çorba kaşığı zeytinyağı <br />1 Tutam kırmızı safran <br />1 Diş sarımsak <br />5 Çorba kaşığı mayonez <br />4-5 Dal maydanoz <br />3-4 Adet taze soğan sapı <br />Tuz, karabiber, kekik <br /><br />Hazırlanışı <br /><br />Balıkları temizleyip yıkayın. <br />Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. <br />Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın. <br />Domatesleri dilimleyin. <br />Balıkları fırın kalıbına dizin. <br />Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin. <br />Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ek edin. <br />Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. <br />Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın.</b>
|