Merve |
11.Nisan.2019 21:09 |
KandiL Simidi
<b>Geleneksel kutlanan mübarek gecelerin herkes için ayrı bir önemi vardır. Büyüklerin ellerinin öpüldüğü, uzaktakilerin telefonla aranarak hayır dualarının alındığı, yüreklere ferahlık, ruhlara huzur veren duyguların yoğun olarak yaşandığı gecelerdir. </b><br /> <br /><b>Kandiliniz mübarek olsun.</b><br /> <br /> <br /><b></b><br /> <br /> <br /><b>Kandil Simidi</b><br /> <br /><b>125 gram margarin (Ben zeytinyağlı "Becel" marka kullandım)</b><br /><b>1 çay bardağı sıvıyağ</b><br /><b>1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)</b><br /><b>2 aş kaşığı yoğurt</b><br /><b>1 aş kaşığı mahlep</b><br /><b>1 aş kaşığı toz şeker</b><br /><b>1 aş kaşığı sirke</b><br /><b>1 çay kaşığı tuz</b><br /><b>1 paket kabartma tozu</b><br /><b>Aldığı kadar un</b><br /> <br /><b>Üzerine:</b><br /> <br /><b>1 yumurtanın beyazı</b><br /><b>Susam</b><br /><b>Çörekotu</b><br /> <br /> <br /> <br /><b>Bütün malzemeleri karıştırın, aldığı kadar un ekleyip yoğurun (hamur kulak memesi kıvamında olmalı).</b><br /> <br /><b>Küçük parçalar alıp, elinizde çubuk haline getirin ve halka şeklini verin.</b><br /> <br /><b>Önce yumurta akına sonra da susama batırın. (Çörekotunun yoğun bir tadı olduğundan üzerine serptim.)</b><br /> <br /><b>Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 radde fırında sarı bir renk alana kadar pişirin.</b><br /> <br /> <br /><b>Afiyet olsun.</b>
|