Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Kaburga Dolması (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/28791-kaburga-dolmas.html)

Merve 11.Nisan.2019 21:09

Kaburga Dolması
 
<b>MALZEMELER<br />iç pilav malzemeleri :<br />1 su bardağı pirinç<br />2 aş kaşığı tereyağı<br />1 çay bardağı rendelenmiş badem<br />1 demet maydanoz (ince kıyılmış)<br />1 su bardağı su <br />2 çay kaşığı kırmızı pulbiber<br />1 aş kaşığı karareyhan<br />½ çay kaşığı karabiber<br />1 çay kaşığı tuz<br />kaburga malzemeleri:<br />1,5 kg kaburga eti <br />½ aş kaşığı biber salçası<br />1 aş kaşığı tereyağı<br />1 çay kaşığı karabiber<br />3 su bardağı su<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />iç pilavın hazırlanışı:<br />Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ek ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın. <br />kaburganın hazırlanışı:<br />Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.<br /><br />Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır. <br /><br />AFİYET OLSUN ! <br /></b>


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:52.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.