Merve |
11.Nisan.2019 21:09 |
Elbasan tava
<b>MALZEMELER<br />2 tane orta boy soğan<br />1kg kemikli kuzu eti<br />350gr yoğurt<br />2 tane yumurtanın beyazı<br />4 aş kaşığı un<br />tuz ve karabiber<br /><br />HAZIRLANIŞI<br />Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın.<br />Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini beraber 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar). <br />Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın. <br />Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün. <br />Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirin.sıcak olarak servis yapın.<br /><br />AFIYET OLSUN!<br /><br />NOT: Bu aş Ege bölgesinde daha çok Kurban Bayramında pişirilir. <br /></b>
|