Merve |
11.Nisan.2019 21:23 |
Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün
MALZEMELER<br />1 tane sülün göğüs<br />1 tane sülün but<br />2 tane haşlanmış patates<br />Arpacık soğanı<br />Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)<br />Sos için :<br />1 çorba kaşığı elma sirkesi<br />1 tane küçük boy kuru soğan<br />1 tane boy kereviz<br />3 çorba kaşığı demi glass sos<br />Kuru garnitür :<br />Elma dilimi, patates cipsi<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI <br />Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.<br />Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.<br />Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.
|