Forumbulteni.Com

Forumbulteni.Com (https://forumbulteni.com/)
-   Yemek Tarifleri (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/)
-   -   Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün (https://forumbulteni.com/yemek-tarifleri/28825-karamellize-elmal-ve-sotelenmi.html)

Merve 11.Nisan.2019 21:23

Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün
 
MALZEMELER<br />1 tane sülün göğüs<br />1 tane sülün but<br />2 tane haşlanmış patates<br />Arpacık soğanı<br />Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)<br />Sos için :<br />1 çorba kaşığı elma sirkesi<br />1 tane küçük boy kuru soğan<br />1 tane boy kereviz<br />3 çorba kaşığı demi glass sos<br />Kuru garnitür :<br />Elma dilimi, patates cipsi<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI <br />Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.<br />Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.<br />Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:46.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.